Detalji filmske pljačka banke u Palama: Raznijeli bankomat pa pobjegli prema Sarajevu

Nebojša Tomašević
Detalji filmske pljačka banke u Palama: Raznijeli bankomat pa pobjegli prema Sarajevu

PALE - Pljačkaši koji su raznijeli bankomat Nove banke u ulici Nikole Tesle u Palama i ukrali za sada neutvrđenu količinu novca pobjegli su "audijem A6" prema Kantonu Sarajevo, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Sve se desilo jutros oko 3.15 časova, a snažna eksplozija uznemirila je i probudila mještane ovog dijela Pala. Nezvanično, eksploziju bankomata i bijeg pljačkaša snimile su kamere video-nadzora. Na snimcima se vidi da su bili maskirani. Nakon što su raznijeli bankomat i pokupili novac, sjeli su u "audi" i pobjegli prema Sarajevu. Još nije poznato čime su i na koji način razbojnici raznijeli bankomat.

Iz Policijske uprave (PU) Istočno Sarajevo saopštili su da policija intenzivno traga za počiniocima teške krađe.

- Osim teške krađe, njima se na teret stavlja i izazivanje opšte opasnosti. Počinioci, koji su bili maskirani, izazvali su eksploziju na bankomatu postavljenom na poslovnicu banke u ulici Nikole Tesle u Palama, te ukrali za sada neutvrđen iznos novca. Zatim su se automobilom udaljili u pravcu Kantona Sarajevo, nakon čega je obaviješten i MUP Kantona Sarajevo - rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

U policiji navode da je o svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Nezvanično saznajemo da je policija izuzela snimke s nekoliko kamera na putu od Pala prema Sarajevu, gdje se pretpostavlja da su pljačkaši pobjegli.

Sličan slučaj zabilježen je početkom marta u Mostaru, gdje su lopovi raznijeli bankomat Unikredit banke u sklopu Tržnog centra "Biosfera". Pljačkaši su tada ostali kratkih rukava i nisu uspjeli da pokupe novac jer su ih mještani uočili i omeli u nakani. Prošle godine bankomati su bili često na meti razbojnika, koji su ih najčešće raznosili plinom ili eksplozivom. Tako je u novembru 2019. raznesen bankomat Unikredit banke u tržnom centru "Rosa" u Bugojnu, zbog čega su bile uhapšene dvije osobe. Samo mjesec ranije bankomat iste banke u Modriči raznesen je uz pomoć plina, nakon čega su ga lopovi iščupali iz ležišta, strpali u auto i odvezli. Najozbiljnija pljačka bankomata desila se 24. maja 2019. u Tržnom centru "Robot" u Bišće polju kod Mostara, gdje je grupa naoružanih razbojnika savladala radnika obezbjeđenja, a potom eksplozivom raznijela bankomat Unikredit banke. Utvrđeno je da su tada pljačkaši odnijeli više od 81.000 KM.

Automobil

Policija je tokom istrage pljačke bankomata pronašla zapaljeni automobil "audi A", za koji se sumnja da su ga koristili pljačkaši.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kazali su da je vozilo pronađeno u blizini međuentitetske linije Republike Srpske i FBiH u mjestu Dovlići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana