Detalji akcije "Trag": Uhapšeni šest Trebinjaca i Fočak, oduzeti droga i automobili VIDEO

Jelena Stanić
Detalji akcije "Trag": Uhapšeni šest Trebinjaca i Fočak, oduzeti droga i automobili VIDEO

TREBINjE- Šest lica sa područja Trebinja i jedno iz Foče uhapšeno je danas u policijskoj akciji "Trag" usmjerenoj na otkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge, dok je jedna osoba iz Trebinja u bjekstvu, rekao je načelnik trebinjske Policijske uprave Siniša Laketa.

On je naveo da je danas izvršen pretres na 12 lokacija, te da su slobode lišeni N.Š., M.S., D.B., M.N, S.V. i F.V iz Trebinja, kao i  N.V. iz Foče.

Nezvanično, uhapšeni su Trebinjci Nikola Šaraba, Dragan Bokić, Mihajlo Nožica, Saša Vukanović, Filip Vučinić i Bojan Spajić i Nemanja V. iz Foče.

- Tokom aktivnosti oduzeto je oko 1,5 kilogram praškaste bijele materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu, međutim naknadnim vještačenjima odredićemo se tačno o kojoj vrsti droge je riječ - da li je u pitanju kokain ili neka druga vrsta droga -  rekao je Laketa.

"Glas Srpske" saznaje da su uhapšeni osumnjičeni da su nabavljali drogu iz Crne Gore, i nakon što bi stigla u Trebinje preprodavali su je u Mostaru, Dubrovniku i Istočnom Sarajevu.

Laketa je istakao da je u akciji oduzet i određen broj putničkih automobila, sim kartica i mobilnih telefona, kao i drugih dokaza. Nezvanično, oduzeti su "golf 7", polo", "sitroen", "golf" 5" i "škoda".

On je naveo da će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj protiv 12 lica, te da aktivnosti na području Trebinja i Foče i dalje traju.
Akciju od jutros sprovode pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i policijskih uprava Trebinje i Foča u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinica, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije.

Operativna akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske.

Laketa je rekao da je akcija "Trag" počela u septembru 2019. godine, a provodila se na području Istočne Hercegovine, Policijske uprave Foča, grada Mostara, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Dubrovačke županije u Hrvatskoj.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana