Detalji akcije “Lovac” na području Bileće: Granični policajci žmirili na šverc cigareta

Nevena Reljić
Detalji akcije “Lovac” na području Bileće: Granični policajci žmirili na šverc cigareta

BILEĆA - U akciji “Lovac”, sprovedenoj na području Bileće, uhapšeno je više osoba zbog šverca akcizne robe, najčešće duvanskih proizvoda. Lisice su, između ostalih, škljocnule i na rukama dvojice graničnih policajca BiH, koji se terete da su omogućavali prebacivanje cigareta i druge robe iz Crne Gore u BiH.

Ovo je juče saopštilo Tužilaštvo BiH po čijem je nalogu realizovana antikorupcijska akcija.

Identitet i broj uhapšenih nisu saopšteni. Za otkrivanje ove grupe korišćena je, između ostalog, i specijalna oprema koju su lani donirale Njemačka i Velika Britanije.

- Uhapšeno je više osoba, među kojima i dva policaja Granične policije BiH, koji se sumnjiče za zloupotrebu položaja i primanje dara ili drugih oblika koristi u dužem vremenskom periodu - naveli su iz Tužilaštva BiH.

Prema nepotvrđenim informacijama, privedenim graničnim policajcima se na teret stavlja da su u toku radnog vremena omogućavali drugim osumnjičenim osobama iz grupe krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda iz Crne Gore u BiH.

Nakon kriminalističke obrade i izvršenih pretresa osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH, koje će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić kazao je da oštro osuđuje svaki oblik kriminala, naročito ako su uključeni oni koji treba da se bori protiv toga.

- Granična policija BiH sve svoje kapacitete ulaže u zaštitu granice, a pojedinci svojim neprofesionalnim i nesavjesnim radom nastoje to da naruše. Jedina smo agencija koja redovno čisti u vlastitim redovima i to ćemo nastaviti, te najoštrije sankcionisati one koji na bilo koji način učestvuju u kriminalnim radnjama - zaključio je Galić.

Povratnici

Iz Granične policije BiH napominju da se radi o vrlo dobro organizovanoj kriminalnoj grupi, koja već duže vrijeme funkcioniše na području Bileće.

- Među njima se nalaze i višestruki povratnici koji su osuđivani za veći broj teških krivičnih djela - saopštili su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana