Detalji akcije "Kodeks" u kojoj je uhapšeno devet osoba: Zaplijenjeno dva kilograma marihuane i 260 grama kokaina

N.T.
Detalji akcije "Kodeks" u kojoj je uhapšeno devet osoba: Zaplijenjeno dva kilograma marihuane i 260 grama kokaina

BANjALUKA - Policija je u okviru akcije "Kodeks" koja je sporvedena na području Banjaluke zaplijenila oko dva kilograma marihuane i 2060 grama kokaina te uhapsila devet osoba, potvrđeno je u policiji.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale uhapšenih,  saopštila je se traga za  još jednom osobom.

Nezvanično, uhapšeni su Milorad Vuković, zvani Luis, Darko Jarić, Petar Marjanović, Aljoša, Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Goran Đurica, Vladimir Zečić i Dragan Dragičević. Prema našim informacijama akcijom je obuhvaćen i Luka Brković koji se nalazi  trenutno u inostranstvu.

- Tokom akcije obavljeni su pretresi na četrnaest lokacija na području Grada Banjaluka, koje koriste osumnjičena lica. Pronađeno je  oduzeto oko 2,104 kg zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 260 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, dvije mrvilice za opojnu drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona, gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela-saopštila je PU Banjaluka.

Akcija "kodeks"  se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Okružnog suda Banjaluka.

-  Akcija je usmjerena na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga -saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.Prema nezvaničnim informacijama pojedini uhapšeni su poznati policiji po krivičnim djelima, a Vuković je 2006. godine osuđivan za trgovinu drogom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana