Detalji akcije "Kelner": Uhapšeni osumnjičeni da su prodavali kokain u lokalima u Gradišci

Nebojša Tomašević
Foto: Ustupljena fotografija

GRADIŠKA - Milan Grujić (37), Dalibor Panić (37) i Dušan Glišić (27) s područja Gradiške uhapšeni su u akciji "Kelner" zbog sumnje da su preprodavali narkotike, saznaje "Glas Srpske“.

Izvor „Glasa Srpske“ pojasnio je da su Panić i Glišić nabavljali kokain od Grujića i distribuirali ga korisnicima, najčešće u ugostiteljskim objektima na području Gradiške u kojima su bili zaposleni.

- Panić je radio kao konobar u kafiću ,,Petica", a Glišić kao konobar u lokalu ,,Gurman" , dok je Grujić zaposlen na jednoj benzinskoj pupmi- rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Gradiška, navodeći inicijale uhapšenih, saopštili su da je akcija izvedena juče i da je zaplijenjena određena količina droge.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, u toku su pretresi na više lokacija na području Gradiške koje koriste osumnjičeni. Pronađena je opojna droga koja asocira na kokain kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopštila je Policijska uprava Gradiška.

Dodali su da uhapšene terete da su u posljednjih godin i po nabavljali, posjedovali i preprodavali opojnu drogu kokain korisnicima na području  Gradiške.

-  Tokom dana osumnjičeni D.G., D.P. i M.G. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje - saopštila je PU Gradiška.

             Istakli su da je akcija „Kelner“ usmjerena na suzbijanje proizvodnje i rasturanja droge, a sprovedena je u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana