Detalji akcije „AS“: Tri osobe uhapšene zbog malverzacija vezanih za „Bosnalijek“

Nebojša Tomašević
Detalji akcije „AS“: Tri osobe uhapšene zbog malverzacija vezanih za „Bosnalijek“

BANjALUKA - Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru akcije „AS“ uhapsila je tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i povlaštene informacije, saopšteno je iz ove agencije.

-Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. Prilikom pretresa do sada su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Pretresi na nekoliko lokacija su još u toku - saopšteno je iz SIPA.

Potvrdili su da akcija ima veze sa firmom „Bosnalijek“ ne navodeći druge detalje. Ranije saopšteno da pripadnici SIPA u okviru akcije pretresaju poslovne i stambene objekate i pokretne stvari na 12 lokacijana području Sarajeva i Konjica.

Pojedini federalni mediji prenijeli su da je u akciji priveden i profesor Ekonomskog fakulteta Mehmed Jahić, a predmet istrage su i neki članovi njegove porodice. Navode i da su istražioci u Konjicu pretresli u kuće direktora „Bosnalijeka“ Nedima Uzunovića.

Akcija je izvedena u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OBA)  BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana