Dervenćaninu godina zatvora zbog prijetnje ubistvom tužiocu

Nebojša Tomašević
Dervenćaninu godina zatvora zbog prijetnje ubistvom tužiocu

BANjALUKA - Goran Nović (43) iz Dervente priznao je da je prijetio ubistvom tužiocu Okružnog tužilaštva u Doboju Nataši Božičković i pristao da mu banjalučki Okružni sud zbog toga izrekne godinu zatvora.

“Natasa Bozickovic ce biti ove godine ubita od strane snajperiste ili? Pratimo je naredba izvrsna" napisao je Nović u poruci koju je poslao ocu tužiteljke Božičković Zoranu Simiću.

Nović se poslije pokajao te je Božičkovićevoj uputio pismo izvinjenja. Nakon što je optužen, sa Republičkim tužilaštvom je zaključio sporazum o priznanju krivice u kome je predviđena  jednogodišnja zatvorska kazna i da plati troškove od 800 KM. 

- Kajem se i obećavam da se neće više nikada ponoviti - rekao je Nović pred sudskim vijećem Okružnog suda u Banjaluci.

Predsjednik tog vijeća Branimir Jukić je rekao da je Sud prihvatio sporazum koji je optuženi zaključio s Tužilaštvom i  da će presuda biti izrečena 8. novembra. Republički tužilac Snježana Petković kazala je da je prilikom dogovora oko kazne cijenila činjenicu da je optuženi priznao krivicu, pokajao se i da je poslao pismo izvinjenja oštećenoj.

- Ona ne postavlja imovinsko-pravni zahtjev, a odluku o kazni prepušta sudu. Njen otac ne traži kažnjavanje. Tužilaštvo je vodilo istragu i zbog prijetnji suprugu oštećene na "Fejsbuku", ali za to nije bilo dokaza - kazala je Petkovićeva i zatražila da protiv Novića ostanu na snazi ranije izrečene mjere zabrane.

Saznajemo da je Nović u pismu Božičkovićevoj napisao da se "izvinjava za neugodnosti i da nije mislio ozbiljno, da je sve glupost".

Prema optužnici Nović je prijetnje uputio 5. jula oko 19.30 časova u SMS poruci koju je poslao na telefon oca tužiteljke Božičković koji je o tome obavijestio kćerku. U optužnici se navodi da su prijetnje izazvale  uznemirenost i strah.

Saznajemo da je Nović prijetnje uputio nakon što  je sa Božičkovićevom zaključio sporazum o priznanju krivice po optužnici koju je ona podigla protiv njega zbog sumnje pokušaja iznude i ugrožavanja sigurnosti.

Proces se vodio pred Okružnim sudom u Doboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana