Dejan Kostić Dela došao da prizna krivicu pa pao po potjernici

N.T.
Dejan Kostić Dela došao da prizna krivicu pa pao po potjernici

BANjALUKA - Dejan Kostić zvani Dela (29) uhapšen je u banjalučkom Osnovnom sudu na osnovu potjernice nakon što je sa advokatom ušao u ovu pravosudnu instituciju na zakazano ročište.

Njegov advoakt Marko Mikeš kazao je da su došli da razmotre sporazum koji je Kostić zaključio sa Tužilaštvom za krivična djela teška krađa i teška tjelesna povreda. Nije otkrivao detalje.

U Sudskoj policiji Republike Srpske su potvrdili da su Kostiću lisice stavljene na ruke na osnovu dvije potjernice koje su za njim raspisane zbog nasilničkog ponašanja. Mikeš je pojasnio da Kostić nije zaključio sporazum za ta, već druga krivična djela. 

U Sudskoj policiji istakli su da je Kostić nakon hapšenja odveden u pritvor u KPZ Banjaluka koji mu je određen ranije.

Iako su postojale određene infiormacije da je Kostić pokušao da maskiran uđe u Sud, Mikeš je to demantovao i rekao da je njegov klijent ušao normalno i da je imao samo  masku na licu radi zaštite od virusa korona.

Kostić je bio uhapšen i 28. aprila i pritvoren zbog sumnje da je tukao sugrađanina Miloša M. i maltretirao i šamarao konobara u jednom kafiću.  Lisice na ruke stavljene su mu nakon što je na društvenim mrežama "Fejsbuk" i "Jutjub" pojavio video snimak na kome se vidi kako Kostić maltretira konobara. U maju je pušten iz pritvora i od tada mu se gubi svaki trag, pa je za njim ponovo raspisana potjernica i određen mu je pritvor.  

Kostića sumnjiče ga i za maltretiranje još jednog madića na kojeg je galamio u svom autuomobili, a snimak o tome takođe je objavljen  na internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana