Darko Golić se izjasnio o krivici: Ljekar tvrdi da nije obljubio pacijenta

N.T.
Darko Golić se izjasnio o krivici: Ljekar tvrdi da nije obljubio pacijenta

BANjALUKA - Bivši na­čel­ni­k Kli­ni­ke za ane­ste­zi­ju i in­ten­ziv­no liječenje Uni­ver­zi­tet­skog kli­nič­kog cen­tra (UKC) Re­pu­bli­ke Srp­ske Darko Go­li­ć (60) u banjalučkom Osnovnom sudu negirao je krivicu za obljubu pacijenta.

Tu­ži­la­štvo te­re­ti Go­li­ća za krivično djelo ob­lju­ba nad ne­moć­nim li­cem koj je prema optužnici po­či­nio 19. ja­nu­a­ra lani na šte­tu pa­ci­jen­ta (36).

U optužnici se navodi da je on  tog dana u vremenskom periodu od 19 do 22 časa kao ordinirajući ljekar pacijenta M.Đ, u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio oštećenog u predjelu lica u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja, medicinskih sestara i tehničara Klinike.

Golića optužnica tereti da je zlostavljao oca dvoje djece, koji nakon saobraćajne nesreće ležao u UKC RS i određeno vrijeme bio u komi iz koje se probudio.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom istrage je DNK optuženog Golića pronađen na pacijentu, njegovoj posteljini, naočarama, te na pelenama za odrasle. Prema dokumentima iz istrage, Golića  terete da je obljubio nemoćnog pacijenta u Šok sobi UKC-a. Pacijent je prije toga danima bio u komi. Nakon što se probudio nije mogao da se brani jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se spriječilo samopovrijeđivanje.  

Tokom istrage svjedoci su opisali da je pacijent u prisustvu Golića bio vidno uznemiren i preplašen te da mu je tokom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastvovao  Golić.

Golić, koji je suspendovan sa mjesta načelnika, je uhapšen je 20. januara prošle godine, a mjesec kasnije pušten je da se brani sa slobode.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana