Čvoro: U avgustu 4,5 odsto manje saobraćajnih nezgoda

Srna
Čvoro: U avgustu 4,5 odsto manje saobraćajnih nezgoda

ISTOČNO SARAJEVO - Načelnik Sektora policije Policije uprave Istočno Sarajevo Milan Čvoro rekao je danas da su se na području u nadležnosti ove uprave u avgustu dogodile 64 saobraćajne nezgode, što je za 4,5 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Čvoro je, na konferenciji za novinare na Palama, rekao da su u navedenom periodu u saobraćajnim nezgodama stradala tri lica, osam je bilo teže, a 16

lakše povrijeđeno, dok je 48 saobraćajnih nezgoda bilo sa materijalnom štetom.

On je istakao da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda bili neprilagođena brzina, odstojanje i vožnja unazad, te da je iz saobraćaja isključeno 260 vozača, od kojih 184 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Čvoro je naveo da su iz saobraćaja isključili i 52 vozila zbog tehničke neispravnosti i isteka registracije.

Prema njegovim riječima, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo preduzeli su određene aktivnosti na privremenom oduzimanju vozila višestrukim povratnicima u izvršenju prekršaja u saobraćaju, odnosno licima koji imaju višestruke prekršaje i veći iznos neplaćenih novčanih kazni u registru.

"U ovom periodu smo oduzeli pet putničkih motornih vozila na području Rogatice, Sokoca i Han Pijeska. Ova aktivnost će biti intenzivirana i u narednom periodu", kaže Čvoro.

Kada je riječ o javnom redu i miru, u toku avgusta evidentirano je 48 narušavanja javnog reda i mira, a u uporednom periodu 21 narušavanje.

Čvoro je naglasio da je broj evidentiranih prekršaja 62, da su podnijeli šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručili 49 prekršajnih naloga.

"Najviše učenjenih prekršaja bilo je na područjima koje operativno pokrivaju Policijske stanice Pale, Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, ali narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo", naveo je Čvoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana