Četvorka nakon višegodišnjeg suđenja oslobođena optužbi za pljačku dilera deviza

Nebojša Tomašević
Četvorka nakon višegodišnjeg suđenja oslobođena optužbi za pljačku dilera deviza

BANjALUKA - Aleksandar Jarić (34), Zoran Dakić (34), Dragan Čulić (40) i Vitomir Tica (32) iz Mrkonjić Grada u ponovljenom suđenju u banjalučkom Okružnom sudu oslobođeni su optužbi za pljačku dilera deviza Petra Stupara (84) u Mrkonjić Gradu.

Presudu je izreklo vijeće kojim je presjedavala sudija Snježana Kudrić, a njima je ovo bilo treće suđenje. Presudi je prisustovao samo optuženi Čulić koji je nakon izricanja presude rekao "Hvala sudinice" .

Sudija Kudrić je rekla  da Tužilaštvo nije dokazalo navode optužnice zbog čega je i donesena oslobađaju presuda. 

Prema optužnici koje su sada oslobođeni Jarić, Dakić, Čulić i Tica su od Stupara oteli 7.000 KM i 2.000 maraka. 

U optužnici stoji da su razbojnici  Stupara napali u noći između 16. i 17. decembra 2003. godine u njegovoj kući Mrkonjić Gradu. 

Navodi se da su ga brutalno pretukli kao i njegovu nevjenčanu suprugu Deju Zeljković.

U optužnici stoji da su se oni "opel krosom" dovezli u ulicu koja je nedaleko od kuće Stupara i tu parkirali auto, pa su u pljačku otišli pješke. Trojica su ušla u kuću, a jedan je čuvao stražu.

Optuženi su dva puta osuđivani  u banjalučkom Okružnom sudu na višegodišnje kazne i obe presude je ukidao Vrhovni sud Republike Srpske. 

Prvom presudom iz 2017. godine bilI su osuđeni na ukupno 16 godina robije. Tada je Dragan Čulić dobio pet godina, dok su Zoran Dakić i Vitomir Tica osuđeni na po četiri godine robije, a  Jariću su izrečene tri godine zatvora.

Nakon što je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo presudu, na novom suđenju u banjalučkom Okružnom sudu u martu prošle godine osuđeni su na na 12 godina zatvora. Kazne su im umanjene za po godinu, pa je Čulić dobio četiri, Dakić i Tica tri, a Jarić dvije godine zatvora. 

Presudu je opet ukinuo Vrhovni sud RS i predmet vratio na novo suđenje na kome su sada oslobođeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana