Četvero uhapšenih u akciji "Merlin 2" prodavali marihuanu u Banjaluci i Gradišci

Agencije
Četvero uhapšenih u akciji "Merlin 2" prodavali marihuanu u Banjaluci i Gradišci

BANjALUKA - Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv četiri osobe uhapšene u akciji kodnog naziva "Merlin 2", zbog postojanja osnova sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama.

Policija iz Gradiške je izvještaj dostavila protiv Miladina (1974.) i Slađane (1974.) Vidačković, Rasima Hajdera (1998.), te Pamele Dukić (1999.).

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Miladinu Vidačkoviću se takođe stavlja na teret i omogućavanje uživanja opojnih droga, a Slađani Vidačković i sprijačavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Za ove četiri osobe se sumnja da su u periodu od 2016. do 2019. vršili nabavku i preprodaju marihuane korisnicima na području Banje Luke i Gradiške.

Nakon ispitivanja, u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora za ove osobe.

Akciju "Merlin 2“ proveli su juče policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a ukupno je slobode lišeno osam lica.

Po naredbi Okružnog suda Banja Luka izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području Gradiške, te na po jednoj lokaciji u Banjoj Luci i Prijedoru.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana