Ćejvanoviću određen jednomjesečni pritvor

Srna
Ćejvanoviću određen jednomjesečni pritvor

BRČKO - Nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor šefu Pododjeljenja za poljoprivredu u Vladi distrikta Ferhatu Ćejvanoviću koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da će ponoviti djelo i uticati na svjedoke, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Tužilaštvo je protiv Ćejvanovića otvorilo istragu zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

U naredbi za sprovođenje istrage navodi se da je Ćejvanović osumnjičen da se, postupajući u svojstvu šefa Pododjeljenja na čijem čelu se nalazi, u dva navrata sastao s jednim licem povodom zahtjeva za podsticaj za poljoprivrednu proizvodnju tražeći 1.000 KM da bi ishodovao pozitivno rješenje.

U saopštenju se navodi da su se juče ponovo sastali na benzinskoj pumpi "Gasprom" u Brčkom, pri čemu mu je lice čiji su inicijali E.F. pri izlasku iz objekta predao traženi novac.

Po pritvaranju osumnjičenog, Tužilaštvo distrikta neodložno nastavlja njegovo dalje procesuiranje za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, s propisanom kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, saopšteno je iz brčanskog Tužilaštva.

Brčanska policija uhapsila je juče ovog visokorangiranog službenika Vlade distrikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana