Čamberovom pomagaču godina zatvora

Nebojša Tomašević
Čamberovom pomagaču godina zatvora

BANjALUKA - Milan Đurđević (43) iz Laktaša osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na godinu zatvora jer je nakon ubistva Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22), kući odvezao sugrađanina Dalibora Čambera (47) kojeg terete da je počinio taj zločin.

Đurđević je osuđen za pomoć učiniocu krivičnog djela, a ranije priznao krivicu pred sudskim vijećem.

Presudu je izreklo vijeće kojim ke predsjedavao sudija Dragan Uletilović. On je kazao da je sud prilikom odmjeravnja kazne  kao olakšavajuće cijenio priznanje optuženog, kajanje i neosuđivanost.

Prema optužnici, zločin se dogodio u novogodišnjoj noći, 31. decembra lani oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe „NIS Petrol“ u Trnu.

Čamber i Đurđević došli su „mercedesom C“ na pumpu, a po izlasku iz vozila došlo je do svađe i sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su tu došli „mercedesom GLK 220“. Tokom obračuna, Čamber je iz pištolja za koji nema dozvolu i oružani list, pucao prema vozili „mercedes GLK“ i pogodio zadnji lijevi točak.

- Savanović i Babić su sjeli u auto i pokušali da odu, ali ih je Čamber zaustavio. Babić je izašao i Čamber je pucao na njega te ga pogodio u lijevo stopalo - navodi se u optužnici.

Dodaje se da se tada Babić krenuo udaljavati, a za njim je pošao Čamber kojeg je  Savanović  udario pesnicom u glavu i oborio na asfalt.

- Čamber je pao na leđa i iz tog položaja je ispalio hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen između dva do tri metra od njega. Povrijeđeni je prevežen u Urgentni centar UKC RS gdje je podlegao od posljedica ranjavanja - navodi se u optužnici i dodaje da je Đurđević odvezao Čambera s mjesta zločina kako bi mu pomogao da sakrije pištolj i druge tragove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana