Brza pošta "X Ekspres" ponovo na meti razbojnika:Prijeteći pištoljem oteli 50.000 maraka

Nebojša Tomašević
Brza pošta "X Ekspres" ponovo na meti razbojnika:Prijeteći pištoljem oteli 50.000 maraka

BUGOJNO - Brza pošta "H Ekspres" svega devet mjeseci od pljačke u Banjaluci opet se našla na meti razbojnika, a ovoga je puta opljačkana njihova poslovnica u Bugojnu iz koje su tri napadača odnijela oko 50.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema podacima policije, pljačka je počinjena juče oko 18 časova kada su tri maskirane osobe ušle u prostorije poslovnice "H Ekspres" u Bugojnu do koje su se dovezli u "golfu 3".

- Razbojnici su prijeteći pištoljem ukrali veću količinu novca iz sefa i pobjegli. Odmah po saznanju obaviještene su sve policijske patrole i susjedne policijske stanice. Blokirano je uže, ali i šire područje oko mjesta događaja kako bi pronašli osumnjičene - kazao je portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona  (SBK) Hasan Hodžić.

Istakao je da je tokom istrage u mjestu Crniće opština Bugojno pronađen zapaljen "golf3" koji se može povezati sa pomenutim razbojništvom.

Prema riječima našeg izvora tokom pljačke brze pošte "H Ekspres" u Bugojnu, jedan od trojice razbojnika je na nišanu pištolja držao radnike, dok su druga dva iz sefa ukrali novac.

- Nakon što su pokupili novac iz sefa sva trojica su istrčala napolje sjela u "golf" i pobjegla. U toku je prikupljanje svih tragova, uzete su izjave od zaposlenih u poslovnici, a pregledavaju se i snimci sa videonadzora. Istražujemo da li su imali pomagača koji im je otkrio da se u sefu poslovnice nalazi veća suma novca - rekao je izvor blizak istrazi.

Zanimljivo je da je tokom pljačke poslovnice " X Ekspresa" u Banjaluci takođe ukradeno oko 50.000 KM.

Ukradeni "golf"

Prema nezvaničnim informacijama "golf3" koji su koristili lopovi u Bugojnu tokom pljačke je ukraden. Istraga kojom rukovodi Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona usmjerena je i na utvrđivanje vlasnika vozila i utvrđivanje okolnosti kada je i gdje ukradeno.

Mještani mjesta Crnići, gdje pronađen ovaj automobil, snimili su vatrenu buktinju koja je progutala "golfa" i to objavili na internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana