Brođanin kokain krio u kinder jajetu

Jelena Stanić
Brođanin kokain krio u kinder jajetu

BROD - Policija je prilikom pretresa motocikliste A. G. (30) iz Broda, u ulici Jovana Raškovića u Brodu pronašla kokain, koji je bio skriven u kinder jaje, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Policija je u nedjelju vršila kontrolu u okviru akcije “Plantaža 21” koja je usmjerena na suzbijanje švercovanja narkotika.

Osumnjičeni navodno živi u inostranstvu, a brodskoj policiji je već poznat po “uživanju” u narkoticima. Prema izvoru bliskom istrazi A.G. se navodno pravdao da je droga za ličnu upotrebu i da je to “normalno na zapadu”.

U Policijskoj upravi Doboj kazali su, ne iznoseći detalje, da su kod osumnjičenog pronašli plastičnu kutiju  kinder jajeta u kojoj se nalazilo 3,8 grama sumnjive supstance.

- A. G. je osumnjičen da je počinio prekršaj iz Zakona o proizvodnji opojnih droge. Pomenuta materija je oduzeta i biće dostavljena u Kriminalističko-tehnički centar Ministarstva unutrašnjih poslova RS u Banjaluci na vještačenje - kazali su u PU Doboj.

Dan ranije, u okviru iste akcije, dobojska policija je u dvorištu osnovne škole uhapsila S. M. (21) i K. K. (29) iz ovog grada, nakon što su kod njih pronašli oko 34 grama marihuane.

- Od S. M. je oduzeta plastična vrećica sa oko 20 grama marihuane i metalna drobilica, dok je kod K. K. pronađena vrećica sa oko pet grama marihuane i kutija od cigareta u kojoj se nalazila osušena biljna materija, koja asocira na marihuanu težine oko devet grama - rekli su u PU Doboj.

Dodali su da je sudija Osnovnog suda u Doboju usmeno naredio da se pretrese kuća i drugi objekti koje koristi S. M. gdje su pronašli 29 sjemenki indijske konoplje.

-Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, izjasnio se da je riječ  o neovlašćenoj proizvodnji i prometu opojne droge i omogućavanje uživanja opojnih droge.

Granična policija je u nedjelju u okviru akcije “Eskobar” uhapsila četiri osobe u Velikoj Kladuši, nakon što je otkriven kamp za uzgoj marihuane sa 6.000 stabljika indijske konoplje.

Akcija se odvija pod nadzorom Tužilaštva BiH, a kako je ranije objavljeno droga je iz kampa distribuisana na tržište BiH i EU.

Berkovići

Trebinjska policija prošle sedmice uhapsila je D. G. nakon što je u Dabrici kod Berkovića pronašla plantažu marihuane na kojoj je bilo 30 stabljika indijske konoplje. Nakon pretresa automobila, kuće i pomoćne prostorije, koje je koristio osumnjičeni pronađeni su eksploziv i detonator.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana