Bratu lopatom razbio glavu zbog međe

N. B.
Bratu lopatom razbio glavu zbog međe

Gradiška - Ljubo Popović (70) iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je lopatom razbio glavu bratu Miri (63) na njivi u Treboljanima kod Gradiške, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, krvavi obračun desio se u ponedjeljak oko podneva kad je Ljubo lopatom iskopavao zemlju na međi.

-  Miro mu je prišao i rekao mu da ne smije da dira njegovu njivu. Nakon žestoke svađe, Ljubo je zamahnuo lopatom i udario brata po glavi od čega se ovaj stropoštao na tlo. Nakon toga otišao je i ostavio onesviješćenog Miru da leži na njivi - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Policija je ubrzo uhapsila Ljubu, a Miro je prevezen u Dom zdravlja u Gradišci, a potom zbog teškog stanja i u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci. Kako saznajemo, ima polomljen dio kostiju lobanje i nekoliko šavova na rani.

- Pacijent M. P.  je zbrinut u Službi za neurohirurgiju gdje mu je urađena kompletna dijagnostika. Za sada je stabilno. Ostaće i dalje na liječenju u našoj ustanovi - rekli su u UKC RS.

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su, navodeći inicijale, da Popovića terete za nanošenje teških tjelesnih povreda i da će nakon kompletiranja premeta, protiv njega podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Mještani Trebovljana potvrdili su nam da su braća u svađi godinama.

- Oni dugo vremena ne pričaju,  ali ranije se nisu tukli ili slično. Ne znam šta je bilo Ljubi da tako pobjesni - rekao je jedan mještanin Trebovljana koji nije želio da mu objavimo ime.

Braća i rođaci često se sukobljavaju zbog zemlje. U aprilu prošle godine policija je uhapsila Milovana Mitrovića (65) zbog sumnje da je lovačkom puškom udario brata Bogdana (56) na njivi u Skugriću kod Modriče. Do sukoba je došlo u kada su su braća odlučila da kose očevu njivu. Oni se nisu mogli dogovoriti kome će pripasti pokošena trava. Žustra rasprava je prerasla u tuču, a stariji brat je puškom udario mlađeg brata. Bogdan se od siline udaraca onesvijestio.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana