Bračni par iz Doboja osumnjičen za više krivičnih djela: Sa lažnih profila poznanika nudili seksualne usluge

Jelena Stanić
Bračni par iz Doboja osumnjičen za više krivičnih djela: Sa lažnih profila poznanika nudili seksualne usluge

DOBOJ - Supružnici Smajl i Jasmina K. iz Doboja uhapšeni su zbog više krivičnih djela, a između ostalog i zbog toga što su pravili lažne “Fejsbuk” profile poznanika i u njihovo ime druge korisnike pozivali na seksualne odnose, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

Dobojska policija je saznala da se bave nedozvoljenom prodajom računara te je u četvrtak pretresla njihovu kuću.

- Pronađeni su i oduzeti 42 laptopa, mobilni telefoni, SIM kartice, monitori za računare, torbe za laptop i automatska puška sa 85 metaka - kazali su u policiji.

Kako saznajemo, osumnjičeni je tvrdio da ima oružje zbog lične bezbjednosti. 

Policija je pretresla i pomoćne prostorije koje koristi bračni par kao i automobile te je pronašla više dokaza koji potvrđuju sumnje da su se bavili raznim krivičnim djelima.

Prema nepotvrđenim informacijama pregledom njihovih ličnih računara otkriveno da su supružnici kreirali više lažnih “Fejsbuk” profila svojih komšija i poznanika iz Doboja.

- Koristili su njihove fotografije i lične podatke kako bi profili izgledali kao pravi. Slali su drugim osobama iz ovog grada poruke gdje su im nudili seksualne usluge - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Smajl i Jasmina K. su, prema nepotvrđenim informacijama, željeli da osramote i ocrne osobe čije su profile lažirali.

Tokom pretresa računara, na jednom od profila nađena je i fotografija bebe mlađe od godinu dana. Nije poznato iz kojih razloga su supružnici imali fotografiju djeteta, a da nisu imali odobrenje roditelja. U toku je intenzivna istraga ovog slučaja.

U policiji su kazali da će Okružnom tužilaštvu u Doboju protiv S. K. biti dostavljeni izvještaji za nedozvoljenu trgovinu, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružjem ili eksplozivnim materijama, neovlašćeno korišćenje ličnih podataka i povredu privatnosti djeteta.  Protiv J. K.  biće dostavljeni izvještaji za neovlašćeno korišćenje ličnih podataka i povredu privatnosti djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana