Bojan Obradović osuđen u Okružnom sudu: Tri godine zatvora zbog smrti suvozača

Nebojša Tomašević
Bojan Obradović osuđen u Okružnom sudu: Tri godine zatvora zbog smrti suvozača

BANjALUKA - Bojan Obradović (29) iz Gradiške osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora jer je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo suvozač u njegovom vozilu Rade Lisica (25) iz Gradiške, a povrijeđene tri osobe.

Osim ove kazne, sudsko vijeće kojim je predsjedavao Dragan Uletilović izreklo mu je i zabranu upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od pola godine.

Prema optužnici, Obradović je nesreću skrivio 7. januara prošle godine u Novoj Topoli kod Gradiške. Kako je navedeno, on je, vozeći brzinom od 122 kilometra na čas, na putu gdje je dozvoljena brzina 80 kilometara, automobilom BMW sletio s kolovoza.

Nakon slijetanja automobil se prevrnuo, a tom prilikom poginuo je Rade Lisica, dok su teško povrijeđeni Milan Lisica (21) te Obradovićeva supruga Veselka Baškalo Obradović (25). U nesreći je povrijeđen i optuženi vozač Bojan Obradović.

U optužnici je navedeno da je Obradović vozio pijan, odnosno bio je u stanju između pripitosti i lakog pijanstva sa 1,05 promila alkohola u krvi.

Branilac optuženog, advokat Saša Labotić najavio  je žalbu na presudu.

On je ranije istakao da je optužnica puna propusta koji se ne mogu nadomjestiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana