Bjegunac iz Srbije Boban Munjiza krio se pod novim imenom

Nebojša Tomašević
Bjegunac iz Srbije Boban Munjiza krio se pod novim imenom

BANjALUKA - Policija je u Banjaluci uhapsila Bobana Munjizu za kojim je Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog oružanog razbojništva koje je počinio pod drugim imenom.

Nezvanično, on je u periodu skrivanja promijenio identitet, a ranije je imao ime Slobodan Đaković, na koje je glasila potjernica. 

Izvor blizak istrazi je kazao da se skrivao u Banjaluci, gdje je imao i prijavljeno prebivalište pod imenom Boban Munjiza, a krivično djelo u Srbiji počinio je kao Slobodan Đaković. 

Pod tim imenom učestvovao je u pljački 55.000 evra. Munjiza je rodom iz Sanskog Mosta, ali je duže vrijeme boravio u Srbiji, iz koje je pobjegao nakon razbojništva.

- On je u Sanskom Mostu legalno promijenio ime kako bi se skrivao. 

Policajac koji ga je kontrolisao uočio je da se poklapa godište na ličnoj karti Bobana Munjize sa licem s potjernice Slobodanom Đakovićem, pa je bjegunac otkriven i uhapšen - rekao je izvor "Glasa Srpske".

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, saopštila je da je Munjiza uhapšen 19. januara.

- Službenici Policijske uprave Banjaluka identifikovali su i lišili slobode B. M. iz Banjaluke za kojim je raspisana Interpolova potjernica od strane Interpola Beograd zbog oružanog razbojništva. Kod B. M. je pronađena i oduzeta falsifikovana vozačka dozvola Srbije, te je u vezi sa tim u toku rad na dokumentovanju krivičnog djela falsifikovanje isprave - naveli su iz PU Banjaluka i dodali da će uhapšeni biti predat Sudu BiH.

Osumnjičeni je tokom 2014. učestvovao u pljački Biljane Mitrović, od koje su on i saučesnici oteli 55.000 evra. Pljačku je "naštimala" žrtvina bebisiterka Mirjana Kiković, koja je tada tipovala kriminalnoj grupi, u kojoj su još učestvovali Radovan Lukajić i Aleksandar Avramović. 
Oni su se tokom pljačke lažno predstavili kao policajci te su nesrećnoj ženi pretresli stan i ukrali novac. 

Mitrovićeva je medijima ispričala da joj je neko pozvonio na interfon i predstavio se kao policajac, a kada je otvorila vrata, ugledala je čovjeka u uniformi, za koga se kasnije ispostavilo da je Avramović. 

Lažni policajci su je maltretirali 20 minuta i pretresali stan, a kada su pronašli novac, rekli su joj da će ga zaplijeniti te pobjegli.

PRESUDE

Uhapšeni Boban Munjiza, odnosno Slobodan Đaković, u Srbiji je osuđen na dvije i po godine robije jer je sa troje saučesnika učestvovao u pljački Biljane Mitrović, od koje su oteli oko 55.000 evra 2014. godine.

Osim njega, kako su prenijeli mediji, i ostali optuženi su prvostepeno osuđeni i to Radovan Lukajić i Aleksandar Avramović na po četiri i po godine zatvora, a Mirjana Kiković na dvije godine robije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana