Bivši nastavnik likovnog osumnjičen da je slao prijeteće pismo Radovanu Viškoviću

Jelena Stanić
Bivši nastavnik likovnog osumnjičen da je slao prijeteće pismo Radovanu Viškoviću

ZVORNIK - Bivši nastavnik likovnog Vukašin Papović (71) iz Trebinja osumnjičen je da je poslao prijeteće pismo nekadašnjem poslaniku Narodne skupštine RS Radovanu Viškoviću, nezvanično saznaje "Glas Srpske".

U Policijskoj uporavi Trebinje potvrdili su, navodeći inicijale, da je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti.

- Službenici PU Zvornik identifikovali su V.P. osumnjičenog da je poslalo poruku prijetećeg i uvredljivog sadržaja oštećenom - potvrdili su u policiji i dodali je protiv njega podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Papović je od ranije poznat po slanju prijetećih poruka zvaničnicima, ali i falsifikovanjem diploma, računa i drugih dokumenata. Početkom 2018. godine je terećen da je slao prijeteće pismo direktoru Rudnika i termoelektrane (RiTE) "Gacko" Bošku Kozomari, a da je ranije poruke prijetećeg sadržaja slao visokorangiranim političarima i drugim javnim ličnostima.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa tada je izjavio na vanrednoj konferenciji za novinare, navodeći inicijale osumnjičenog, da su sklopili mozaik za niz slučajeva u kojima su javnim ličnostima upućene prijetnje smrću.

Protiv Papovića je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Trebinje koji ga tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

- Osumnjičeni je u julu 2017. godine prijeteće pismo poslao potpredsjedniku Narodne skupštine RS Nenadu Stevandiću, krajem avgusta iste godine narodnom poslaniku iz SNSD-a Radovanu Viškoviću, a sredinom septembra predsjedniku Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staši Košarcu - kazao je tada Laketa i dodao da su policijski službenici posjedovali operativne podatke da je prijeteća pisma slao i drugim nosiocima javnih funkcija ili čelnicima organizacija, ali da ti slučajevi nisu prijavljeni policiji.

Papović se, kako je otkriveno tada u istrazi, nije bavio samo utjerivanjem straha, nego i falsifikovanjem.

- Prema saznanjima policije, riječ je o vrlo ozbiljnom falsifikatoru, koji je pravio i račune iz hotela, izdavao falsifikovane diplome i slično. Osumnjičeni se duže vrijeme bavio ovim radnjama, a više podataka znaće se nakon vještačenja predmeta i dokumentacije koja je od njega privremeno oduzeta prilikom pretresa prostorija koje koristi - ranije je izjavio Laketa.

Policija je tada tokom pretresa zaplijenila laptope, štampače, šest pečata, USB-ove, mp3 plejere, papiriće sa pečatima, račune i obimnu dokumentaciju. 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana