Bivši ministar prosvjete osuđen zbog pedofilije: Devet godina zatvora za Nenada Suzića

Nebojša Tomašević
Bivši ministar prosvjete osuđen zbog pedofilije: Devet godina zatvora za Nenada Suzića

BANjALUKA - Nenad Suzić (71), bivši ministar prosvjete Republike Srpske i redovni profesor banjalučkog Univerziteta, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 14-godišnje djevojčice.

Suzić je oglašen krivim za obljubu sa djetetom mlađim od 15 godina.

- Optuženi je osuđen na devet godina zatvora, u koju je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 5. juna do 5. decembra 2019. godine. Optuženom je izrečena mera bezbjednosti potpune zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti profesora pri čijem se obavljanju ostvaruje neposredan kontak s djecom - saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

Takođe, Suziću je izrečena i zabrana približavanja i komunikacije sa žrtvom i određenim licima. I to zabrana približavanja od 50 metara i zabrana komunikacije u trajanju od dve godine. U to neće biti uračunato vrijeme provedeno na izdržavanju kazne.  

Suzićev advokat Duška Bogojević kazala je “Glasu Srpske” da ne može da komentariše objavu presude.

 -  Na presudu ću kada je dobijem u pisanom obliku uložiti žalbu. Više ne mogu ništa da govorim i komentarišem  -  rekla je Bogojevićeva i napomenula da je slučaj bio zatvoren za javnost.

Suzić je uhapšen 5. juna 2019. godine, nakon što su se roditelji žrtve obratili policiji.  

Slučaj je prijavljen nedugo nakon nemilog događaja, kada je uznemirena djevojčica roditeljima ispričala da ju je Suzić, koji im je komšija i dobro ga poznaju, napastvovao.

Presuda nije pravosnažna i dozvoljeno je pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana