Bivši ministar Nenad Suzić optužen za obljubu pušten iz pritvora

N.T.
Bivši ministar Nenad Suzić optužen za obljubu pušten iz pritvora

BANjALUKA - Bivši ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Nenad Suzić (69), optužen za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina, pušten je iz pritvora i određene su mu mjere zabrane, saznaje „Glas Srpske".

Suziću je pritvor ukinuo Okružni sud u Banjaluci nakon ročišta o toj mjeri. Umjesto te najstrožije mjere izrečena mu je zabrana sastajanja sa maloljetnom žrtvom  i zabranjeno mu je da joj priđe  bliže od 100 metara.

-  Pritvor osumnjičenom N. S. je ukinut jer je utvrđeno da ne egzistiraju posebni pritvorski razlozi. Okružni sud rješenje je donio nakon održanog ročišta na kojem tužilaštvo sudu nije predočilo dokaze koji bi ukazali na opravdanost daljeg trajanja pritvora prema optuženom - saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Dodali su da je ustavni sud BiH 27. novembra djelimično usvojio apelaciju optuženog, tako što je utvrđena povreda Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda u dijelu rješenja Vrhovnog suda Republike Srpske.

Suzić je uhapšen 5. juna zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu sa kojom je ostao nasamo u kući, a u pritvoru se nalazi od 7. juna. Cijeli slučaj prijavili su roditelji žrtve nedugo nakon nemilog događaja. Uznemirena djevojčica roditeljima je ispričala da ju je Suzić, kojeg dobro  poznaju, napastvovao. Suzić je u to vrijeme bio zaposlen kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a  suspendovan je 7. juna nakon što mu je određen pritvor.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana