Bivša djevojka ubijenog Dženana Memića predata Tužilaštvu BiH

GS
Bivša djevojka ubijenog Dženana Memića predata Tužilaštvu BiH

SARAJEVO – Alisa Ramić (djevojački Mutap), bivša djevojka stradalog Dženana Memića, predana je Tužilaštvu BiH, javio je portal Kliks.

Nju su juče uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo nakon pretresa kuće u kojoj živi, a osumnjičena je za prikrivanje dokaza. Prebačena je iz prostorija MUP-a Kantona Sarajevo gdje je prenoćila.

Pored nje uhapšen je i Muamer Ožegović, koji je bio recepcioner u hotelu na Ilixi u noći u kojoj je stradao Memić.

-Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS postupaju po naredbi Suda BiH i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH i vrše pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo, jedna je na području Ilidže, a druga na području opštine Stari Grad, s ciljem prokupljanja dokaza, rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela koja su predmet istrage Tužilaštva BiH u okviru slučaja „Dženan Memić“ - saopšteno je juče iz MUP-a KS.

U istom predmetu juče su uhapšena i dvojica policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. Radili su na obezbjeđenju diplomatskog objekta, a osumnjičeni su za prikrivanje dokaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana