Bilećanin uhapšen zbog pljačke u Nikšiću pušten na slobodu

Nebojša Tomašević
Bilećanin uhapšen zbog pljačke u Nikšiću pušten na slobodu

BILEĆA - Stojan Albijanić (27) iz Bileće koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u oružanoj pljački oko 400.000 evra dovezenih u Poštu u Nikšiću, a tokom koje je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak, ispitan je u trebinjskom Okružnom tužilaštvu i pušten na slobodu.

Nezvanično saznajemo da je on saslušan samo na okolnosti nabavke terenca „nisan kaškaji“ kojim su pljačkaši došli pred poštu i da njega ne terete za direktno učešće u razbojništvu.

Izvor blizak istrazi je rekao da crnogorske vlasi nisu tražile njegovo pritvaranje.

- Tužilaštvo je postupajući po zamolnici Višeg državnog tužilaštva Crne Gore od 21. oktobra u svojstvu osumnjičenog saslušalo S.A. iz Bileće zbog počinjenog krivičnog dijela kriminalno udruživanje Krivičnog zakona Crne Gore. Takođe, postupajući po navedenoj zamolnici izvršeni su pretresi kuće i vozila koje koristi osumnjičeni S.A, a tom prilikom su oduzeti određeni predmeti koji će biti dostavljeni Višem državnom tužilaštvu Crne Gore - saopštilo je Okružno tužilaštvo u Trebinju.

Albijanić je uhapšen u četvrtak, a crnogorske vlasti sinoć su uhapsile Mitra Kneževića zbog sumnje da je učestovao u pljački Pošte i ubistvu zaštitara Mrdaka.

Osumnjičeni Knežević gotovo 15 godina poznat je policiji po razbojničkim pljačkama - on je još u martu 2010. godine hapšen zbog toga što je sa grupom iz BiH opljačkao poslovnicu Prve banke u centru Podgorice, kada su maskirani šalovima ušetali i uz prijetnju oružjem uspjeli od radnika da otmu oko 25.000 eura.

Knežević je hapšen i 2007. u Banjaluci zbog šverca marihuane, zbog čega je u tamošnjem sudu osuđen na tri godine robije. U oktobru 2009. godine, banjalučki policajci Kneževića su spriječili da opljačka džakove novca, koji su bili namijenjeni za isplatu penzija iz Poslovnice „Pošta Srpske“ kod željezničke stanice u tom gradu.

U podebljem dosijeu evidentirano je da je Knežević i 2016. hapšen i osuđen pravosnažno u Vrhovnom sudu Republike Srpske na pet godina i sedam mjeseci zatvora zbog pljačke benzinske pumpe u Banjaluci i nedozvoljenog držanja oružja.

Policija i Više državno tužilapštvo vjeruju da su u razbojništvu i ubistvu Mrdaka učestvovale još najmanje dvije osobe, pa se očekuje da će uskoro uslijediti nova hapšenja. Za sada, policija nije uspjela da pronađe novac, koji su razbojnici uspjeli da otmu od zaštitara ispred zgrade Pošte u Nikšiću.

Novac Pošte u Nikšiću opljačkan je u srijedu ujutro kada su trojica maskiranih i automatskim puškama naoružanih razbojnika napali radnike obezbjeđenja koji su stajaliuz blindirano vozilo koje je dovezlo novac pred Poštu u Nikšiću u Njegoševoj ulici. Tom prilikom razbojnici su radnike obezbjeđenja i poprskali biber sprejom i udarali kundakom. Dvojica radnika  su pala, a Mrdak se uhvatio u koštac sa jednim od napadača koji je, navodno, iz neposredne blizine pucao i pogodio Mrdaka u grudi. Prema nezvaničnim informacijama, novac je dopremljen zbog isplate penzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana