Bihać: Migranti podmetnuli požar u Domu penzionera

G.S.
Bihać: Migranti podmetnuli požar u Domu penzionera

BIHAĆ- U nedovršenoj zgradi Doma penzionera u Bihaću danas je u jutarnjim satima izbio požar, a u policiji USK ističu kako su ga podmetnuli migranti koji borave u ovom objektu.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, požar je podmetnut kako bi se onemogućili pripadnici policije da obave deložaciju migranata koji su bili u zgradi.

„Radi se o našim redovnim aktivnostima u okvirr kojih nastojimo da migrante izmjestimo iz urbanih dijelova grada i premjestimo ih u centar Lipa, gdje trenutno postoji dovoljno kapaciteta da se mogu primiti. Prilikom dolaska policije, migranti su zapalili vatru kako bi pokušali onemogućiti policijsku intervenciju i na ulazima u objekat zapalili su stare deke, otpad i durge predmete“, istakao je Šiljdedić za „Nezavisne“. 

Dodao je kako su na lice mjesta izašli vatrogasci i vrlo brzo ugasili vatru, nakon čega je policija u zgradi pronašla 60 migranata koji su potom prebačeni u kamp Lipa.

 Šiljdedić je istakao kako se u poslednja dva mjeseca, zbog povećanog priliva ilegalnih stranih državljana, situacija na području Unsko sanskog kantona iznova počinje komplikovati.

 „Trenutno, prema procjenama, imamo između 6.000 i 7.000 migranata, od čega je njih oko 3.000 smješteno u prihvatnim centrima, a ostali su bez adekvatnog smještaja. Što je veći njihov broj, samim tim imamo i više problema kao što je ovaj ili krivičnih djela čiji su počinioci migranti“, kaže Šiljdedić.

Dodao je kako policija ovih dana ima pune ruke posla, te su svakodnevni pozivi građana koji traže izmještanje migranata iz urbanih područja.

Naveći broj njih smještaj pronalazi u nepuštenim ili devastiranim objektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana