Benedi Đukanović predat u KPZ Banjaluka

nezavisne.com
Benedi Đukanović predat u KPZ Banjaluka

Banjaluka - Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanje vozača Gorana Ilića, prevezen je u Kazneno-popravni zavod Banjaluka na Tunjicama.

Kako javlja novinar “Nezavisnih”, Đukanović je u dovezen uz jake mjere obezbjeđenja, a iza brave bi trebalo da provede mjesec dana, jer mu je već određen pritvor.

Odbjegli Đukanović se sinoć predao sarajevskoj policiji, a potom je predat MUP-u Republike Srpske. Identifikovali su ga pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo.

On je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su u Glamočanima, kod Laktaša, ubijeni Krunić i Pavlović.

U noći ubistva, nekoliko časova kasnije, kod Dervente je policija zaustavila Đukanovića u golfu, ali se tada nije teretio za ovaj zločin, pa je pušten. “Nezavisne” su nekoliko dana kasnije objavile i informaciju da on nije prešao granicu BiH.

U pucnjavi je, podsjećanja radi, ubijen i napadač Željko Kovačević. Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen.

U pritvoru je, uz Baldu, i bokser Rodoljub Gajić, radnik firme “Sektor Sekjuriti”, koji se dovodi u vezu sa ubistvom svog poslodavca.

Ćulum: Tužilac će odmah saslušati Đukanovića u KPZ Tunjice

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je danas u Banjaluci da će tužilac saslušati Benedija Đukanovića, koji osumnjičen za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, čim bude dovezen u banjalučki Kazneno-popravni zavod (KPZ) Tunjice.

Ćulum je podsjetio da je u toku transport Đukanovića u KPZ Tunjice, nakon što se sinoć predao u Policijsku upravu Ilidža.

“Mi smo sinoć preuzeli to lice, lišili ga slobode i u toku je njegov transport u KPZ Tunjice jer mu je već određen pritvor. Tužilac će ga saslušati u KPZ Tunjice”, rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci.

On je istakao da za sada nemaju informacije gdje je Đukanović bio u periodu poslije ubistva Krunića.

“Da smo znali gdje je bio, mi bi ga uhapsili”, rekao je Ćulum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana