Batko ide u pritvor 30 dana

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću Batku koji je osumnjičen da je nelegalno stekao 625.000 maraka.

Ovu informaciju potvrdio je za portal Kliks njegov advokat Omar Mehmedbašić, koji je precizirao da je kao razlog za određivanje pritvora sud naveo mogućnost ponavljanja krivičnog djela.

Na danas održanom ročištu Mehmedbašić je tražio da se Čehajiću ne određuje jednomjesečni pritvor, već da mu se odredi kućni pritvor i zabrana rada. Tužilaštvo je bilo istrajno u prijedlogu da to bude pritvor obrazloživši to tvrdnjom da postoji mogućnost ponavljanja krivičnog djela i utjecaja na svjedoke.

Čehajić je uhapšen u akciji kodnog naziva "Network", a tužilaštvo ga tereti za zloupotrebu položaja i pranje novca, odnosno da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj firmi koja je veća od 50 hiljada KM.

Kako javlja "Avaz", Čehajić je prebačen u pritvorsku jedinicu KPZ-a Sarajevo, a navodno mu je ova odluka jako teško pala.

Čehajić je uhapšen u akciji kodnog naziva "Network", a tužilaštvo ga tereti za zloupotrebu položaja i pranje novca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana