Banjaluka: Uhašene tri osobe zbog droge, a jedna zbog teške krađe

Srna
Banjaluka: Uhašene tri osobe zbog droge, a jedna zbog teške krađe

BANjALUKA - Banjalučka policija uhapsila je tri lica zbog prometa i konzumiranja opojnih droga, te jedno lice za kojim je bila raspisana centralna potjernica zbog počinjenog krivičnog djela teška krađa.

Prema potjernici na osnovu naredbe Osnovog suda Banjaluka uhapšeno je lice čiji su inicijali N.K, koje je predato u nadležnost Okružnog centra Sudske policije Banjaluka, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Od lica čiji su inicijali J.T. policija je oduzela oko 1,12 grama marihuane, te će protiv ovog lica nadležnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policija je uočila lica čiji su inicijali V.M. i I.J. da konzumiraju opojnu drogu, a testiranjem u službenim prostorijama kod prvog lica je utvrđeno prisustvo opijata i THC, dok je kod drugog lica utvrđeno prisustvo THC u organizmu.

Protiv ovih lica slijedi podnošenje zahtjeva nadležnom sudu za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja konzumiranje opojne droge.

Sva lica su uhapšena juče.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka, juče je evidentirano sedam krivičnih djela, osam narušavanja javnog reda i mira i 13 saobraćajnih nezgoda od kojih jedna sa posljedicama po lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana