Banjaluka: Kažnjena 204 pijana vozača

Srna
Banjaluka: Kažnjena 204 pijana vozača

BANjALUKA - Službenici Policijske uprave Banjaluka tokom regionalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju izdali su 261 prekršajni nalog, a zbog alkohola uhapšeno je 19 vozača. U ovoj akciji, čiji je cilj bio održavanje i unapređenje stanja u oblasti saobraćaja, policija je proteklog vikenda kontrolisala 1.018 učesnika u saobraćaju i izvršila alkotestiranje 965 vozača, a zbog utvrđene alkohola sankcionisana su 204 vozača.

"Od tog broja, 102 vozača su sankcionisana zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 promila, 74 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 promila, a 19 vozača je zadržano lišavanjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu veće od 1,5 promila", navodi se u saopštenju ove policijske uprave.

Tokom akcije dva vozača su odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je sedam vozača mlađih od 21 godine ili onih sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

"Sankcionisano je i 56 vozača po drugim osnovama", navode u banjalučkoj policiji i apeluju da učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe s ciljem zaštite svog i života drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana