Banjalučanka osuđena na kaznu od 12.000 KM zbog krvoločnih napada pasa

J. S.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Slobodanka Bojanić (53) iz Banjaluke osuđena na novčanu kaznu od 12.000 KM zbog izazivanja opšte opasnosti.

Prema optužnici Okružnog tužilaštva Banjaluka, Bojanićevu su teretili  da je u avgustu 2017. godine nepropisno držala "dva opasna psa" koji su napali pet njenih kommšija, a jednom od njih, Mlađenu Radakoviću, je nakon ugriza pasa i stresa, prestalo srce da radi usljed čega je preminuo. 

Bojanić je, kako saznajemo, uložila žalbu na presudu.

Bojanićeva je optužena da je u dvorištu porodične kuće u Banjaluci, suprotno zakonima o držanju životnja, u boksu držala  "dva opasna psa" srednjeazijski ovčar - "azijat", koji nisu bili vakcinisani protiv bjesnila.

Nju su takođe teretili da nije obezbijedila uslove i mjere potrebne za bezbjedno držanje ove vrste pasa.

Navodi se da je bila svjesna da ove životinje mogu napasti ljude i druge pse, te da je otvorila boks u kojem su bili i pustila ih da izađu.

Psi su zatim, bez nadzora i zaštitinih korpi na njuškama,  preskočili dvorišnu ogradu i izašli na ulicu.

Prvo su napali komšinicu Zoru Mišić i izgrizli je po ruci. Kada je žena počela da doziva upomoć, izašao je njen suprug Momir Mišić, a psi su napali i njega, te ga teško povrijedili. Psi su zatim nastavili trčati po ulici i napali Maricu Radakovića i njenog sina Stefana. Oboje su dozivali pomoć.

U optužnici je navedeno da je tada je  iz kuće izašao Mlađen Radaković kako bi obranio suprugu i sina, ali su ga napala oba psa i ujedali ga po cijelom tijelu.  Usljed velikog fizičkog naprezanja tokom borbe sa životinjama i ekstremnog stresnog događaja, došlo je do "naglog zatajivanja rada hronično oboljelog srca, usljed čega je nastupila smrt" stoji u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana