Banjalučaninu četiri i po godine robije zbog obljube djevojčice

Nebojša Tomašević
Banjalučaninu četiri i po godine robije zbog obljube djevojčice

BANjALUKA - Dragan L. (46) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog obljube maloljetnice, odnosno četrnaestogodišnje djevojčice kao i zbog polne zloupotrebe djeteta starijeg od 15 godina..

Žrtve su štićenice Doma za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević”.

Prema presudi Dragan L. je dva puta obljubio maloljetnicu od 14 godina, dok je petnaestogodišnju djevojčicu dirao po intimnim dijelovima tijela, privukao je sebi i pokušao da joj skine hlače.

U presudi se navodi da je optuženi djevojčice upoznao u jednom kafiću. Nakon pića odveo ih je svojoj kući. Stariju djevojčicu je u spavaćoj sobi privukao sebi na krevet i pokušao da joj skine odjeću, ali je ona pobjegla iz kuće Nakon toga je sa mlađom djevojčicom dva puta imao odnose.

Prema nezvaničnim informacijama, slučaj je otkriven nakon što je vaspitač Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević” prijavio da se štićenica nije na vrijeme vratila u Dom.

Pozvao je policiju, a nakon intenzivne potrage djevojčica je pronađena u kući osumnjičenog koji je potom uhapšen. Daljom istragom pronađena je još jedna djevojčica.

Istragom je utvrđeno da je Dragan L. imao seksualne odnose sa maloljetnicom, što su potvrdili i ljekarski nalazi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana