Banjalučanin uhapšen zbog proganjanja maloljetnice, prijetio da će bombom pobiti i nju i njenu porodicu

N. T.
Foto: GS

BANjALUKA - Banjalučanin Đorđe D. (18) uhapšen je zbog sumnje da je proganjao i prijetio maloljetnici (16) da će bombom pobiti nju i njenu porodicu jer nije željela da bude s njim u emovitvnoj vezi, saznaje "Glas Srpske".

Nezvanično saznajemo da je on duže vrijeme proganjao djevojku kako bi ona pristala da bude s njim u vezi, ali ona je to uporno odbijala.

- Sve je kulminiralo utorak uveče kada je on putem telefona pozvao djevojčicu i rekao da će donijeti bombu, pištolj i nož i ubiti i nju i svu njenu porodicu. Nakon tog poziva uplašena djevojčica sve je rekla roditeljima i pozvana je policija koja je ekspresno reagovala i pronašla i uhapsila osumnjičenog prije nego ostvari svoje prijetnje - kazao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Đorđa D. terete za krivična djela proganjanje i ugrožavanje sigurnosti.

- Policiji je prijavljeno da Đ.D. već neko vrijeme prijeti ubistvom i nasiljem maloljetnom licu. To je kod njega  izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Ovo lice je uhapšeno juče kada je slučaju prijavljen Policijskoj upravi Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana