Banjalučani i Sokočanin vozili drogirani po Banjaluci

Nebojša Tomašević
Banjalučani i Sokočanin vozili drogirani po Banjaluci

BANjALUKA – Policija je uhapsila Banjalučane B.G. (42) i S.K. (25), te B.B. iz Sokoca B.B. (27) zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja i vožnje pod uticajem narkotika.

Sva trojica su kontrolisana i zaustavljena tokom jučerašnjeg dana nakon što je policija uočila da „šveraju“ vozilom po putu.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka B.G. je patrola pokušala da zaustavi  7. januara oko 1.20 časova u Jevrejskoj ulici u Banjaluci, ali je odbio da zaustavi BMW kojim je upravljao.

-  Policijski službenici su vozača BMW-a  svjetlosnim i zvučnim signalima upozoravali da se zaustavi, ali on je ubrzao automobil i krenuo da bježi. Patrola ga je stigla i zaustavila, ali je vozač izašao i krenuo da pješice bježi, da bi ubrzo bio sustignut i uhapšen u Beogradskoj ulici. Vozač B.G. je testiran droge i utvrđeno je prisustvo  kanabisa, kokaina i amfetamina u organizmu – stoji u saopštenju.

Dodaje se da B.G. terete za ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, te da je počinio i prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Prema policijskom saopštenju nekoliko časova ranije u  Majevičkoj ulici u Banjaluci priveden je i vozač „sitroen“ S.K. zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja, a kod njega je u organizmu utvrđeno prisustvo kanabisa.

Zbog saobraćajnih prekršaja istu veče policija je u ulici Braće i sestara Kapor  zaustavila vozača „pežoa“ B.B. iz Sokoca kod koga je u organizmu utvrđeno prisustvo kokaina pa je i on priveden.

U Policiji su istakli da je o svemu obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci, Odjeljenje za prekršaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana