Bačena bomba na kuću direktora firme "Smart Invest", optuženog u predmetu "Tower"

GS
Bačena bomba na kuću direktora firme "Smart Invest", optuženog u predmetu "Tower"

SARAJEVO – Dvije nepoznate osobe sinoć su u sarajevskoj ulici Slatina iznad naselja Šip bacile eksplozivnu napravu na kuću Elvedina Mahmutovića, direktora firme "Smart Invest" i optuženog u predmetu "Tower" koji se vodi pred sudom u Sarajevu, potvrđeno je za portal Kliks iz sarajevske policije.

Firma "Smart Invest" saopštila je da je sinoć oko 22.10 časova bačena eksplozivna naprava na kuću Mahmutovića, te da se u tom trenutku u domu nalazila njegova cijela porodica. Naprava se odbila i pala u dvorište.

- Dvije osobe su se dovezle na motoru i bacile bombu na kuću direktora "Smart Investa". Napadač je pogodio prozor dječije sobe na drugom spratu u trenutku kada je petoro djece radilo školsku zadaću u sobi, prilikom čega se pukim slučajem bomba odbila od poluotvorenog prozora i eksplodirala u dvorištu kuće. Policija je pregledala snimke nadzornih kamera koje su sve snimile i uzela izjave očevidaca - saopšteno je iz "Smart investa".

U saopštenju je dodato da Mahmutović sumnja na dvije osobe koje bi mogle biti naručioci ovog krivičnog djela i da ih je prijavio policiji.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo rekli su da nije bilo povrijeđenih osoba, a pričinjena je materijalna šteta. Inspektori rade na rasvjetljavanju slučaja i pronalasku osoba koje su sinoć bacile bombu.

Opštinski sud u Sarajevu prošle godine je potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića, uhapšenih u akciji " Tower " zbog primanja mira.

Oni se terete da su iznuđivali novac od izvođača radova na zgradi " Tower " kako bi im zauzvrat omogućili da "nesmetano rade i budu zaštićeni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana