Autom udario policajku koja je regulisala saobraćaj u Tuzli

GS
Autom udario policajku koja je regulisala saobraćaj u Tuzli

TUZLA - Žena iz Živinica povrijeđena je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dijelu južne magistrale u Tuzli.

Nedugo poslije na istom mjestu je povrijeđena i policajka koja je regulisala saobraćaj zbog uviđaja u prvoj saobraćajnoj nesreći.
Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžć za Klidž.ba je kazala da se prva saobraćajna nesreća dogodila oko 8:15 sati u neposrednoj blizini zgrade Higijene.

“Automobil marke Passat 6 kojim je upravljao 66-godišnji M. B. iz Tuzle udario je 59-godišnju pješakinju inicijala R. H. iz Živinica. Povrijeđena osoba je nakon saobraćajne nesreće prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli”, precizirala je Kapidžić.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli su kazali da je pješak primljen u Kliniku za ortopediju i traumatologiju, a nakon obrade je puštena na kućno liječenje.

Sat i po kasnije dogodila se nova saobraćajna nesreća na istom dijelu južne magistrale, a u njoj je povrijeđena policajka.

Kapidžić nam je kazala da je tom prilikom 29-godišnji S. N., inače strani državljanin, automobilom marke Opel Astra udario policajku koja je vršila regulaciju saobraćaja zbog uviđaja u prvoj saobraćajnoj nesreći.

Uviđaj su na mjestu nesreće obavili tuzlanski policajci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana