Almiru Čehajiću Batku ukinute i sve mjere zabrane

GS
Almiru Čehajiću Batku ukinute i sve mjere zabrane

SARAJEVO - Kantonalni sud u SarajevU odbio je prijedlog Tužilaštva ovog kantona za produženje mjera zabrane Almiru Ćehajiću Batku, potvrdio je za portal Kliks njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Time su ukinute mjere zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja te mjera oduzimanja pasoša, kao i mjera obaveznog sedmičnog javljanja nadležnoj policijskoj upravi.

Ćehajić ukidanjem mjera može i posjećivati Udruženje „Otvorena mreža" i raditi te se sastajati sa određenim osobama za koje je ranije imao zabranu kontakta.

On je nakon mjesec provedenih u pritvoru izašao na slobodu 18. novembra prošle godine uz izrečene mjere zabrane koje su juče ukinute.

On je uhapšen 20. oktobra u okviru operativne akcije "Netvork", a osumnjičnjn jnj za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja i pranje novca.

Čehajića terete da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme "Siti - Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je, prema mišljenju istražilaca, navedenoj firmi prouzrokovana šteta veća od 50 hiljada KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana