Akcija SIPE u Foči i Bijeljini: Oduzeto četiri tone duvana i veća suma novca

N.T.
Foto: Ilustracija

FOČA - Agencija za istrage i zaštitu SIPA u akciji “Skuter 2” uhapsila je J. Ž. (44), R.M. (35) i Đ.P. (23) i zaplijenila blizu četiri tone rezanog duvana, cigarete i veću sumu novca.

Iz SIPA je saopšteno da je akcija usmjerena na sprečavanje nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

- Izvršeni su pretresi na četiri lokacije u Foči i Bijeljini saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i uhapšena tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal i nedozvoljen promet akciznih proizvoda - saopštila je SIPA.

Dodali su da su tokom pretresa oduzeli 1.259 kutija cigareta, oko 3.810 kilograma raznog duvana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, novac u ukupnom iznosu od 16.000 evra, 630 USD i 5.500 konvertibilnih maraka, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku

- Operativna akcija „Skuter 2” realizovana je po naredbama Suda i Tužilaštva BiH. Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada. SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje - saopštila je SIPA.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana