Akcija SIPA u Šamcu: Oduzeto 750 kilograma duvana, ima uhapšenih

Srna
Akcija SIPA u Šamcu: Oduzeto 750 kilograma duvana, ima uhapšenih

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su na području opštine Šamac četiri lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Pripadnici SIPA juče su izvršili pretrese na pet lokacija, a lica lišena slobode sprovedena su u prostorije ove policijske agencije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, saopšteno je iz Sipe.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to 750 kilograma duvana, jedna mašina za rezanje duvana, jedna vaga, po jedna automatska i poluautomatska puška, osam okvira za automatsku pušku i 210 metaka.

Aktivnosti ove operativne akcije pod nazivom „Blinker“ sprovedene su prema nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje BiH.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je prikupilo informacije i dokaze da su se četiri lica, koja su uhapšena na području Šamca, duže vrijeme bavila nedozvoljenom trgovinom duvana tako što su kao pripadnici grupe za organizovani kriminal nezakonito nabavljali veće količine duvana, pripremali u oblik pogodan za konzumaciju, te prodavali duvanske prerađevine koje nisu bile obilježene kontrolnim markicama.

-Po nalogu Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA su u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje BiH juče izvršili pretrese na pet lokacija na području opštine Šamac i priveli četiri osumnjičena lica – rekli su u Tužilaštvz.

Dodaju da je pretres je izvršen naknadno i za peto osumnjičeno lice za koje se utvrdilo da posjeduje predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana