Akcija "Madagaskar": SIPA uhapsila dilera iz Holandije

J. S.
Akcija "Madagaskar": SIPA uhapsila dilera iz Holandije

SARAJEVO - Državljanin Holandije uhapšen je okviru akcije "Madagaskar" nakon pretresa objekata na pet lokacija na području Brčkog i Odžaka zbog međunarodnog šverca drogom navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Akcija "Madagaskar" je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

Blokirani su i  računi državljanina BiH koji se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom, krijumčarenjem i korupcijom.

Nakon višemjesečne istrage i saradnje Tužilaštva BiH sa Holandijom, pretresi su počeli u jutarnjim časovima i još uvijek traju.

Akcija je rezultat dugotrajne koordinirane saradnje tužilaštva i policije Holandije i BiH.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović, je kazala da su u toku i pretresi na 15 lokacija u Holandiji.

Ona je navela da je prilikom pretresa pronađeno više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Policijom Holandije sprovode međunarodnu akciju kodnog naziva 'Madagaskar'.

U realizaciji aktivnosti učestvuju i pripadnici Sipe, a akcija se vrši pod nadzorom Tužilaštva BiH", naglasila je Miljanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana