Akcija "Bitola": Uhapšen osumnjičeni za 20 teških krađa

Srna; Foto: atvbl.com
Akcija "Bitola": Uhapšen osumnjičeni za 20 teških krađa

BANjALUKA - Banjalučka policija razotkrila je počinioca koji je odgovoran za više od 20 teških krađa u periodu od septembra 2017. do novembra ove godine

Muškarac čiji su inicijali A.B. uhapšen u akciji kodnog naziva "Bitola, koju su sproveli pripadnici Policijske uprave Banjaluka, u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška i Trećom policijskom upravom Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa stana u Kantonu Sarajevo koji je osumnjičeni koristio pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela, zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, specijalne folije "Lomači", cilindrične brave, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima.

Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 105.215 KM.

Prema navodima ATV-a riječ je o makedoncu Apostolu Benedovskom.

Osumnjičeni je nakon krimanalističke obrade sproveden u Službu za poslove sa strancima, terenski Centar Banjaluka, jer u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u BiH.

Tokom ovih aktivnosti izvršena je i kriminalistička obrada nad licima čiji su inicijali Lj.I. i E.A.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu.

Protiv lica A.B. nakon kompletiranja i dokumentovanja biće dostavljen izvještaj Osnovnom javnom tužilaštvu Banjaluka o počinjenim krivičnim djelima.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana