Zvornik stan oštetili za 37.000 maraka

N. T.
Zvornik stan oštetili za 37.000 maraka

Bijeljina - Bivši direktor i finansijski rukovodilac javnog preduzeća "Zvornik stan" u Zvorniku Slavko Bogićević i Mile Teslić, te Dragan Milovanović iz Zvornika osumnjičeni su da su zloupotrebama oštetili ovo preduzeće za 37.198 maraka.

Protiv njih je policija u Zvorniku podnijela izvještaj bijeljinskom Okružnom tužilaštvu kojim ih tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću.

Prema izvještaju, Bogićević i Teslić su bez valjane dokumentacije zaključili ugovor sa Milovanovićem prema kojem "Zvornik stan" mora Milovanoviću na ime navodnog duga isplatiti 30.884 marke. Milovanović je nakon toga u aprilu 2014. godine u banci u Zvorniku naplatio mjenicu dužnika "Zvornik stana" na iznos od 30.884 marke. Dalje se navodi da policija tereti Milovanovića da je od 2001. do 2004. godine, nemajući odobrenje za bavljenje bankarskom djelatnošću, davao pozajmice "Zvornik stanu" u novcu i robi u ukupnom iznosu od 30.288 maraka. Prema policijskom izvještaju na osnovu toga i navodnog duga Milovanović je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 37.198 maraka, za koje je oštećen "Zvornik stan".

U policiji su navodeći njihove inicijale naveli da Bogićevića i Teslića terete za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, a Milovanovića za nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću.

Malverzacija u preduzeću "Zvornik stan" bilo je i ranije, a MUP RS je 2004. godine podnio izvještaj protiv tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora preduzeća N. E. zbog sumnje da je ovo preduzeće oštetio za 330.704 marke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana