Uhapšen sin vlasnika Kazablanke, nagovorio druga da mu ubije oca FOTO

M. Vujić, G. Obradović A.Čavić
Uhapšen sin vlasnika Kazablanke, nagovorio druga da mu ubije oca FOTO

Gradiška - Policija je uhapsila R.S. (26) i D.D. (26), oba iz Gradiške, zbog ubistva Radovana Stijakovića (49), vlasnika lokala "Kazablanka" u Kočićevu, kod Gradiške.

"Glas Srpske" saznaje da je riječ o Robertu Stijakoviću, sinu ubijenog Stijakovića, te Robertovom kolegi Danijelu Dujiću.

Utvrđeno je da je Robert Stijaković  nagovorio Dujića da izvrši ovo teško ubistvo, što je on i učinio 22. januara u večernjim časovima.

Dujić je, kako saznajemo, došao do kuće Stijakovića, i kroz prozor iz automatske puške pucao u njega.

"Izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata na više lokacija, vlastništvo osumnjičenih i neđeno je deset pušaka, tri pištolja, te oko 500 komada municije", ističu iz policije.

Dujić će uz izvještaj o počinjenom teškom ubistvu, a Robert Stijaković uz izvještaj o počinjenom postrekavanju na teško ubistvo, biti sprovedeni u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Kako nezvanično saznajemo, obojica osumnjičenih su na kriminalističkoj obradi priznali krivična djela za koja se terete.

"Dujić je radio kod Radovana Stijakovića na imanju. Bio je jako dobar prijatelj sa njegovim sinom Robertom", priča naš sagovornik, blizak policiji.

Ekspresna i uspješna istraga pripadnika CJB Banjaluka rezultirala je otkrivanjem i niza drugih šokantnih detalja o ovom slučaju.

"Dok su planirali ubistvo, njih dvojica su čak išli u šumu da vježbaju gađanje puškom i ustanove ko bi bio uspješniji", tvrdi naš izvor, upućen u istragu.

Robert je, podsjetimo, u četvrtak ujutro uplakan ispričao da je, zajedno sa prijateljem, (slučajno) pronašao mrtvog oca!

Prema nezvaničnim informacijama, koristoljublje je motiv ovog stravičnog ubistva, koje je šokiralo stanovnike Gradiške i cijele BiH.

Stijaković (49) ubijen je u kući rafalom iz puške u srijedu, 22. januara, između 23.30 časova i ponoći. Tijelo Stijakovića pronašao je njegov sin narednog jutra. Stijeković je bio u sjedećem položaju za kompjuterom.

Prilikom obdukcije tijela nesrećnog Stijakovića, koja je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS, utvrđeno je da je ubijen hicima iz automatske puške.

- Na tijelu je pronađeno devet prostrelnih i ustrelnih rana po glavi i grudnom košu. Nekoliko zrna od metka ostalo je u tijelu - istakao je naš izvor.

Stijaković, iako je važio u selu za dobrog, humanog i časnog čovjeka, u posljednje vrijeme je vodio mnogo računa o svojoj bezbjednosti. Nakon što je primijetio da nepoznata vozila motre na njegovu kuću, bio je jako oprezan.

- Bilo je nekoliko situacija u njegovom kafiću "Kazablanka" kad bi izbila svađa, a on nije dao na sebe. Bilo je slučajeva da se stavljaju i pištolji na čelo, ali uz svu sreću, nije bilo ubistava. Takođe, Stijakovićevi radnici su ga nekoliko puta ljetos upozoravali da nepoznato vozilo kruži oko njegove kuće, pa je postao jako oprezan. Rano se vraćao kući, cijelo imanje je bilo pod video-nadzorom, roletne spuštene, a on je najviše vremena provodio za računarom - istakao je naš izvor.

Naveo je da te noći prvi put nisu bile spuštene roletne na prozoru koji je okrenut prema šumi.

Bogatstvo

Nezvanično saznajemo da se Radovan Stijaković prije dvije godine vratio iz Štutgarta u Njemačkoj gdje je imao firmu za održavanje aparata za domaćinstvo i ugradnju klima-uređaja. Nakon što je prodao kuću i poslovne prostore u Njemačkoj, on se vratio u selo bogatiji za više od milion evra, pa je mnogima u selu "zapao" za oko, navodi naš izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana