Uhapšen migrant osumnjičen da je nasilno pokušao skinuti djevojčicu u Bihaću

Agencije
Uhapšen migrant osumnjičen da je nasilno pokušao skinuti djevojčicu u Bihaću

Bihać - Nakon što su u MUP-u USK prije nekoliko dana potvrdili da je nepoznati migrant iz Pakistana osumnjičen za krivično djelo bludne radnje nad trinaestogodišnjakinjom u Bihaću, iz Tužilaštva USK danas su, ipak, naveli da se za navedeno djelo tereti migrant iz Šri Lanke te da je osumnjičeni, u međuvremenu, lišen slobode.

Rad na ovom predmetu proteklih dana, a po nalogu Tužilaštva USK, provodio je Sektor kriminalističke policije MUP-a USK.

"Nakon što su provedene istražne radnje od strane Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK Bihać, pod nadzorom ovog Tužilaštva, lice N. R, migrant iz Šri Lanke, lišen je slobode i identificiran je kao lice protiv kojeg postoji osnovana sumnja da je izvršio ovo krivično djelo", istakli su iz Tužilaštva USK.

U međuvremenu je ocumnjičenom određen jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo bludne radnje te zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

"Odlučujući o prijedlogu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać, Općinski sud u Bihaću je rješenjem od 10.11.2018. godine odredio jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom N. R.", potvrdili su iz Tužilaštva.

Podsjećamo, prije nekoliko dana policijski službenici Policijske stanice Bihać, obilaskom obale rijeke Une i obavljajući redovne zadatke, zatekli su šest migranta iz Šri Lanke. Migranti su tada policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.

Pregledom terena u žbunju pronađena je trinaestogodišnjakinja, nakon čega su svi migranti pozvani u prostorije Policijske stanice Bihać i s njima su istražioci obavili razgovor. Iz MUP-a su tada naveli da je sa trinaestogodišnjakinjom obavljen razgovor u prisustvu majke, kao i službenika JU Centra za socijalni rad te da je ona izjavila da joj je nepoznati migrant s područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca. Ispostavilo se, ipak, da je u pitanju bio migrant iz Šri Lanke.

Tužilaštvo USK Bihać nastavlja sa preduzimanjem daljnjih istražnih radnji neophodnih za rasvijetljenje ovog krivičnog djela.

(Klidž.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana