Slučaj “Koprena”: Podnesena pritužba protiv postupajućeg tužioca

N. T.
Slučaj “Koprena”: Podnesena pritužba protiv postupajućeg tužioca

Banjaluka - Policija Republike Srpske podnijela je pritužbu Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) protiv tužioca u predmetu istrage ubistva Bojana Koprene (26), a od Republičkog tužilaštva zatraženo je njegovo, ali i izuzeće Okružnog tužilaštva Banjaluka.

- Do danas nismo dobili odgovor od VSTS-a iako u roku od mjesec dana od podnošenja pritužbe treba da donesu odluku. U ovom slučaju to nije učinjeno ni nakon godinu. U radu postupajućeg tužioca uočeni su propusti, zbog čega je traženo izuzeće - pojasnili su u MUP-u RS.

Saznajemo da je traženo izuzeće tužioca Tatjane Ninković koja je nadležna za istragu ubistva Koprene. U ovom slučaju nedavno je obustavljena istraga protiv braće Boška (59) i Bogdana (54) Diljevića iz Banjaluke koji su bili sumnjičeni za ubistvo pomenutog mladića. Odluka o obustavljanju je donesena jer je svjedok Željko Golubović povukao izjavu da je vidio zločin te rekao da je sve izmislio zbog straha od batina i drskog ponašanja policijskih inspektora. Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv policijskih inspektora Draška Vujmilovića i Zorana Marića zbog zloupotrebe ovlašćenja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana