Šabiću podivljao kadaga je supruga nazvala narkomanom

N. T.
Šabiću podivljao kadaga je supruga nazvala narkomanom

Banjaluka - Marku Šabiću (44) iz Prijedora, koji je usmrtio policajca Slađenka Tubina, ubo oca nožem i hicima iz puške ranio maloljetnu kćerku, određen je jednomjesečni pritvor. Tako je odlučio banjalučki Okružni sud zbog bojazni da bi na slobodi ometao krivični postupak, da bi mogao ponoviti krivično djelo i zbog bojazni od uznemirenja javnosti.

Prema informacijama iz istrage u koju je “Glas Srpske” imao uvid, do sukoba između Šabića i njegove supruge Josipe, koji se desio u nedjelju, 21. aprila, na Uskrs, došlo je kada ga je ona nazvala narkomanom.

- Sve se dešavalo ispred njihove kuće u Gornjoj Ravskoj. Prozivka supruge da je narkoman Šabića je toliko naljutila da je uzeo nož i pokušao je izbosti. U sukob se umiješao njegov otac Veselko (81) i pokušao da zaštiti snahu, ali je Marko njega ubo nožem nekoliko puta u leđa. Zatim je ušao u kuću i uzeo lovačku pušku - navedeno je u prijedlogu Republičkog tužilaštva za pritvor Šabiću.

Dodaje se da je tada o svemu obaviještena policija.

- Na lice mjesta je došao policajac Tubin. Šabić je otvorio vrata kupatila u koje se bio zaključao i iz neposredne blizine pucao iz lovačke puške prema njemu. Hitac je Tubina pogodio u stomak i on je ubrzo preminuo - navodi se u tužilačkim spisima.

Tužilac Slobodan Ćelić je obrazlažući pritvaranje istakao i da postoji bojazan od protesta u Prijedoru ako bi osumnjičeni bio pušten.

- Kod porodice, rođaka i prijatelja ubijenog Tubina ubistvo je izazvalo uznemirenost. Za očekivati je da bi nezadovoljstvo mogli manifestovati okupljanjem i protestima. Zbog toga su mogući sukobi - kazao je Ćelić.

Šabićev advokat Nikola Tomašević protivio se pritvoru i istakao da treba voditi računa o lošem psihičkom zdravlju osumnjičenog i da on mora biti pod nadzorom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana