Prilikom hapšenja diler pucao na policiju

Goran Obradović
Prilikom hapšenja diler pucao na policiju

BIJELjINA - Bijeljinska policija uhapsila je pet osoba osumnjičenih da su se bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojne droge i tom prilikom jedan od dilera je pucao na policajce, potvrđeno je u CJB Bijeljina.

Na policiju je iz pištolja pucao Dražen Jeftić iz Ugljevika, a srećom niko nije povrijeđen. Poslije toga je uhapšen, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Osim Jeftića uhapšeni su: Slaviša Kovačević zvani Srbin i Dušan Tekić, oba iz Zvornika, Dragan Govedarica iz Bijeljine i Srđan Jakovljević iz Brčkog.

- Svi uhapšeni su od ranije poznati policiji zbog raznih krivičnih djela, a prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste oduzeta je određena količina heroina, marihuane i 531 tableta, koje se nalaze na listi opojnih droga - dodao je naš izvor.

On je istakao da je Kovačević ranije osuđen zbog ubistva na 11 godina zatvora. Poslije izdržanih osam godina on je pušten na slobodu. Tekić je ranije hapšen i osuđen zbog preprodaje nakrotika i u decembru prošle godine izašao je iz zatvora, a Govedarica je osuđivan zbog droge i teških krađa.
U Centru javne bezbjednosti rečeno je da su oni uhapšeni u policijskima akcijama “Signum” i “Veza”, koje su sprovedene 2. i 3. aprila.

- Poslije kriminalističke obrade oni će uz izvještaj biti predati Okružnom tužilaštvu Bijeljina, koje će donijeti odluku o prijedlogu pritvora. Osumnjičeni su da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojne droge, a Jeftić i zbog napada na službeno lice - rečeno je u CJB Bijeljina.

Dodali su da su ovu akciju izveli pripadnici Odjeljenja za sprečavanje organizovanog kriminala i korupcija CJB Bijeljina u saradnji sa pripadnicima Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije MUP-a RS, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva Bijeljina.

U Okružnom tužilaštvu juče nije bila donesena odluka o prijedlogu pritvora za uhapšene.

Akcija “Signum”

U policijskoj akciji “Signum” ranije su uhapšeni Darko Prodanović (30), Vlajko Stojanović (26) i Nenad Jovičić (26) iz Bijeljine zbog sumnje da su trgovali drogom.

Oni su uhapšeni 28. i 29. marta na području Bijeljine. Prilikom pretresa njihovih stanova pronađeni su 371,78 grama heroina, određena količina marihuane, 43 grama plastičnog eksploziva i veći broj mobilnih telefona.

Dileri su prilikom hapšenja pokušali da pruže otpor specijalcima i pobjegnu, ali su brzo savladani. Policija ih je pratila određeno vrijeme, da bi razotkrila mrežu narko-mafije u Semberiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana