Povrijeđeno devet odbojkašica i dva vozača

Agencije
Povrijeđeno devet odbojkašica i dva vozača
Povrijeđeno devet odbojkašica i dva vozača

Jedanaest osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na regionalnom putu Banovići - Zavidovići, u mjestu Vozuća, saznaje Fena.

Prema podacima Operativnog centra MUP-a ZDK, pod još nepoznatim okolnostima sudarila su se dva kombija, Iveco, kojim je upravljao V. H. iz Tuzle, i VW, kojim je upravljao H. T. iz Zenice.

U kombiju Iveco nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, s trenericom Dajanom Hodžić, koje su pošle u Zavidoviće na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH.

“Devet povrijeđenih odbojkašica upućeno je u UKC Tuzla, dok je vozač H. T. odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Trenutno nemamo informacija o stepenu povreda navedenih osoba,” izjavio je za Fenu dežurni Operativnog centra MUP-a ZDK.

U OK Sloboda rečeno nam je da je pet lakše povrijeđenih odbojkašica pregledano u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, dok su četiri upućene u UKC Tuzla.

“Uglavnom se radi o pacijentima s povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su svi izvan životne opasnosti,” rečeno je Feni na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.

Fena je kontaktirala i vozača Vehbiju Hasića Iz Tuzle, koji je rekao da godinama prevozi na utakmice odbojkašice i odbojkaše Slobode i da se nikada nije dogodila nikakva nesreća. Ne sjeća se da je njegovo vozilo na cesti imalo kontakt s drugim kombijem.

“U blizini Vozuće osjetio sam jaku bol u stomaku. Na trenutak sam izgubio svijest i ne sjećam se detalja. Vozilom sam prešao na lijevu stranu i udario u stub. Osjećam bol u grudnom košu, mada se aktivirao zračni jastuk i spasio me. Međutim, povrijeđeno je više djevojaka koje su odvezene u Hitnu pomoć u Zavidoviće, a odatle u Tuzlu. Bila je policija, vadili su mi krv, a upravo idem u Hitnu da vidim šta mi se desilo,” izjavio je za Fenu vozač Vehbija Hasić.

U Odbojkaškom klubu Sloboda kažu da je prava sreća što nijedna od djevojaka nije ozbiljnije povrijeđena, ali da će im biti pružena sva moguća pomoć za oporavak.

Istraga o ovom događaju je u toku.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana