Peco traži milion KM odštete za duševni bol

Srna
Peco traži milion KM odštete za duševni bol

Sarajevo - Darko Peco, koji je bio uhapšen zbog sumnje da planira teroristički napad u Sarajevu, ali je istraga protiv njega obustavljena, zatražio je milion KM odštete za mjesec proveden u pritvoru.

Na pripremnom ročištu pred Sudom BiH Peco je rekao da su on i njegova porodica pretrpjeli ogroman duševni bol.

- Nijedan novac ne može ublažiti moje boli. Ja sam obilježen na svakom graničnom prelazu u BiH i bez milion KM ne želim da pričam. Ako treba, ići ću do Strazbura - kazao je Peco, koji nije pristao na odštetu od 3.000 KM, što su prethodno najavili njegov advokat Senad Dupovac i Pravobranilaštvo BiH.

Dupovac je rekao da je njegov branjenik nezakonito lišen slobode, samo zato što ima bradu i samo zato što je dva puta očev automobil parkirao pred Ambasadu Austrije u Sarajevu.

- Samo zbog imidža što nosi bradu kao umjetnik, moj branjenik, koji je iz miješanog braka, uhapšen je i osumnjičen za terorizam. Lišen je slobode od maskiranih osoba s dugim cijevima, što je njemu i njegovoj porodici nanijelo primarni strah. Neizvjesnost, strah i zabrinutost trajali su mjesecima. Bio je depresivan, nemoćan, izgubljen i bespomoćan. Povrijeđeni su mu čast, ugled i ljudsko dostojanstvo - rekao je Dupovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana