Ispitano 100 osoba zbog ubistva Šijana

N. B.
Ispitano 100 osoba zbog ubistva Šijana

Banjaluka - Policija je i u petak tragala za ubicom koji je usmrtio Damira Ostojića zvanog Šijan (42) iz Banjaluke i teško ranio njegovu suprugu Sandru Jošić (40), a do sada je ispitano više od 100 osoba u vezi sa ovim slučajem.

Iako su policijske snage ispitale više osoba i kontrolisale područje u kojem je usmrćen Šijan, ubice nisu otkrivene. Istragu vodi Republičko javno tužilaštvo. Stanje Jošićeve, koja je smještena na Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci u petak je bilo isto kao i prethodnog dana.

- Pacijentkinja S. J. je zadobila prostrelne rane donjih i gornjih ekstremiteta, grudnog koša i lica. Ona je trenutno svjesna i nalazi se u stabilnom stanju. Sve dalje prognoze u vezi s njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene - naveli su u UKC-u RS.

Nezvanično saznajemo da još nije pronađeno ni oružje kojim je ubijen Ostojić, iako su nađene čaure na mjestu gdje se desio zločin.

Ubica ili više njih su u srijedu naveče ispali 15 hitaca na “rendž rover” u kojem su se nalazili Šijan i njegova supruga u banjalučkoj Kozarskoj ulici i neposrednoj blizini njihove kuće. Sumnja se da je ubica iza drveta sačekao bračni par u automobilu, a potom ispalio rafal i pobjegao.

Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da je ubica iz Kozarske pobjegao prema ulici Bolanog Dojčina kroz šiblje. Sve ukazuje na to da je likvidator znao da Ostojić dolazi kući i da je ubistvo planirano, a navodno je rasvjeta bila isključena u ulici gdje se desio zločin.

Šijan je od ranije poznat policiji. Hapšen je zbog krađa, a osuđen je i zbog pokušaja ubistva Jelenka Sjenice. Ostojić je bio vlasnik jednog kafića, a njegova supruga je držala salon za ljepotu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana